dinsdag 2 februari 2021

365 vragen | Januari

Al bijna 5 jaar houd ik het boek 'Elke dag een vraag' bij. Ik kreeg deze op mijn verjaardag in 2016 en aan het eind van dit jaar is 'ie uit! Ik ben er niet zo goed in om elke dag hiervoor te gaan zitten, maar een paar keer in de maand ga ik even alle vragen bijwerken. Omdat ik er toch geen genoeg van kan krijgen besloot ik ook mee te doen aan deze challenge, als ik het zo mag noemen in ieder geval. 365 vragen, voor elke dag van het jaar één en die beantwoord ik hier op mijn blog. Ik kwam op het idee dankzij Irene, neem zeker een kijkje op haar blog want die is ontzettend leuk! 

Het leek mij leuk om elke maand 30/31 (net hoeveel dagen die maand heeft) te beantwoorden. Nu, aan het begin van januari, beantwoord ik de vragen voor de komende maand! Ik kan lang van stof zijn maar ik zal proberen het toch een beetje kort te houden. 

1. Wat is je nummer 1 doel dit jaar? 
Dat is het doel om 65% van mijn inkomen te sparen. Ik word steeds ouder en wil op een gegeven moment graag een huisje kopen maar dan moet ik natuurlijk wel geld hebben. Daar wil ik me nu echt goed op gaan focussen.

2. Wat is je favoriete accessoire? 
Dat is mijn zilveren horloge. Tot ruim een jaar geleden droeg ik nooit sieraden maar ineens ben ik het leuk gaan vinden. Ook dingen als bijvoorbeeld riemen droeg ik nooit, maar die kunnen nu ineens niet meer ontbreken bij mijn outfits. 

3. Ben je tevreden?
Ja hoor! Ik ben gelukkig en het gaat goed met me. Het kan altijd beter natuurlijk maar ik mag echt niet klagen. 

4. Voor welke drie dingen ben je dankbaar vandaag?
Dat het rustig was op mijn werk waardoor ik het nieuwe jaar even goed en rustig kon beginnen, ik ben heel dankbaar voor mijn relatie, en ik ben dankbaar voor een warm huis.

5. Welk advies zou je aan je jongere zelf geven?
Niet druk maken om wat anderen van me vinden. Ik ben niet heel extreem hierin, maar merk toch wel dat ik het stiekem wel belangrijk vind, en vónd vooral. Vooral nu ik niet meer naar school ga, en alleen mijn werk heb waar ik mijn werkkleding moet dragen, merk ik dat er toch iets veranderd is. Bij het kopen van kleding ben ik minder bezig met de vraag wat anderen hiervan vinden, puur en alleen omdat er niet zoveel mensen zijn die het zullen zien. Alleen al wat betreft kleding merk ik hierin dus echt een verschil. 

6. Wat is je fijnst herinnering aan vorig jaar?
Dat ik met mijn vriend 2 nachtjes naar Amsterdam ging. Toch nog éven ertussenuit. Iets anders dan we gepland hadden (Turkije) maar alsnog heel leuk.

7. Wat is het laatste 'grote' ding dat je bereikt hebt?
Voor mij heel groot: dat ik minder onrustig ben en niet onnodig onredelijk en boos doe tegen mensen die dit niet verdienen. Dit kan natuurlijk nog weer terugkomen maar het gaat al vrij lang heel goed dus ik vertrouw erop dat dit zo zal blijven.

8. Kunnen mensen veranderen?
Zeker! Je kan natuurlijk niet volledig veranderen maar je kan altijd een betere versie van jezelf worden.
9. Wat is je favoriete snack?
Oeh, lastig. Ik ga dan toch voor een Milka chocoladereep. Maar chips staat ook hoog bovenaan het lijstje!

10. Wat is het leukste dat vandaag gebeurde?
Samen met mijn vriend maakte ik avondeten voor mijn gezin. Dat vind ik erg leuk!

11. Welke afspeellijst zet je het vaakst op?
Haha, mijn eigen afspeellijst genaamd 'Lydia'. Klik hier om een kijkje te nemen.

12. Wat heb je als avondeten gegeten?
Macaroni. Makkelijk maar lekker.

13. Met wie heb je het laatst gebeld?
Met de tandarts vorige week, ik moest mijn afspraak verzetten. Ik bel vrijwel nooit.

14. Waar droom je van?
Ballonvaren. Ik word al van kleins af aan helemaal wild als ik een luchtballon zie, ik blijf (nog steeds) net zo lang naar zo'n ding kijken tot ik 'm écht niet meer zie hangen in de lucht. Vroeger ging ik 's avonds, als ik eigenlijk naar bed moest, nog wel eens met mijn vader in de auto achter een ballon aan, om vervolgens te kijken hoe deze ging landen (of stijgen). Helaas zie ik ze de laatste jaren bijna niet meer. Er is nog nooit van gekomen om zelf eens te ballonvaren, dus daar droom ik nog wel van en dat gaat zeker nog een keer gebeuren!

15. Wat is je meest gebruikte emoji?
Deze: 😂. Ik ben vast niet de enige.

16. Wat kook je het liefste?
Ik kook eigenlijk nooit, voornamelijk omdat mijn familie hele lastige eters zijn en ze niet veel meer dan aardappels met groente lusten. En dat vind ik saai om te maken dus ik kook bijna niet. Die paar keer dat ik kookte maakte ik bami of een Knorr wereldgerecht, dat vind ik beide erg leuk om te maken! 
17. Hoe ziet je ideale dag eruit?
Overdag een leuk uitstapje doen en 's avonds uit eten. Denk ik. Ik zou het eerlijk gezegd ook niet weten.

18. Wat drink je het liefste?
Thee. En onder de categorie frisdrank: cola of ijsthee. Of warme chocolademelk. 

19. Mis je iemand?
Ik mis mijn vriend. Maar die mis ik eigenlijk altijd als we niet samen zijn, haha.

20. Wat ligt er allemaal in je koelkast?
Deze vraag stond ook in mijn boek van Elke dag een Vraag en die heb ik al drie keer overgeslagen omdat ik dan geen zin had om naar beneden te lopen. Vandaag moest ik wel! 😅 Er liggen meerdere soorten drinken in onze koelkast, fruit, eieren, verschillende soorten broodbeleg, groentes, opbakaardappeltjes, sauzen, etcetera. Niet heel interessant eigenlijk.

21. Is er iets wat je stom vindt maar toch doet?
Douchen. Ja, verklaar me voor gek, maar ik heb er nooit zin in. Behalve als ik klaar ben, dan is het toch ook wel heel fijn om zo lekker fris te zijn. Vooraf zie ik er alleen (meestal) erg tegenop en als ik eronder sta mag het van mij ook wel snel afgelopen zijn.

22. Welke serie kijk je?
Baantjer. Van vroeger. We zijn nu bezig met seizoen 2. Genieten! Verder kijk ik volgens mij niet echt series maar vooral programma's. Namelijk de volgende: Goede Tijden Slechte Tijden (erg hè), Temptation Island (ik schaam me diep), Married At First Sight, Flikken Maastricht, Soof en het programma De Perfecte Verbouwing. Eigenlijk precies wat heel Nederland kijkt. 

23. Wat was het beste deel van je dag?
De avond. Samen met mijn vriend gezellig bakken en daarna series en film kijken tot laat. 

24. Wat is het eerste dat je deze ochtend deed?
De wekker uitdrukken, verrassend hè. Daarna goedemorgen zeggen tegen mijn vriend die naast me lag.
25. Waardoor voelde je je laatst echt volwassen?
Toen ik vorige week in mijn eentje in de auto reed. Ik heb mijn rijbewijs al bijna 2 jaar en rij regelmatig maar het blijft toch speciaal en ''volwassen'' om in mijn eentje te rijden. Meestal is er ook wel iemand bij als ik met de auto weg ga, dus alleen rijden doe ik nauwelijks. Oh, en nog iets vorige week. Ik ben aan het oriënteren voor een elektrische fiets (lekker tegenstrijdig aan het antwoord op vraag 1), dus samen met mijn vriend ben ik al twee keer naar een winkel geweest. Het voelt toch wel stoer om dit soort dingen niet meer met ouders te hoeven doen, omdat je oud genoeg bent om zelf überhaupt dit soort uitgaven te doen, maar ook om zelf naar een winkel te moeten om advies te vragen. 

26. Wanneer deed je voor het laatst iets voor het eerst?
Geen idee. Ik heb hier heel lang over nagedacht. Het enige dat ik kan bedenken is bugel spelen, hier begon ik begin vorig jaar mee. Verder misschien wat kleine dingen maar daar kan ik zo niet echt op komen.

27. Naar welk liedje luisterde je laatst?
Een toekomst vol van hoop van Christelijk Mannenkoor Soli Deo Gloria uit Urk. Ik hou van mannenkoren en dan vooral die uit Urk. 

28. Wat is je favoriete kledingstuk?
Het coltruitje dat je rechts bovenaan mijn blog ziet! Hij zit heerlijk en ik vind de kleur fantastisch (jullie kunnen het niet zien maar hij is lila!). Toevoeging op 2 februari: er zit inmiddels een foundationvlek in...

29. Hoe gaat het echt?
Goed, ik mag niet klagen. Ik voel me de laatste tijd rustig vergeleken met de afgelopen jaren, heb voldoende balans tussen werk en privé en ik voel me gelukkig en blij. Natuurlijk heb ik ook mijn mindere momentjes maar die horen er gewoon bij.

30. Waar geef je te veel geld aan uit?
Ik geef nergens echt te veel geld aan uit maar als ik iets moet noemen: kleding.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?
Deze maand was ik meer bezig met mijn middagen en avonden na een werkdag te vullen met productieve dingen. Vorig jaar was ik vaak de hele middag aan het slapen als ik 's ochtends had gewerkt, omdat ik gewoon zo moe was. Dat is iets wat ik gewoon moet accepteren, dingen als werken bijvoorbeeld vreet energie bij mij. Toch gaf het me, kwam ik achter, ook wel veel energie om echt iets te doen, en dat wil ik zeker meenemen naar de volgende maand.

Zo, dat was het alweer! Ben benieuwd hoe veel van jullie alles hebben gelezen. 

Wat vond jij de leukste vraag en wat zou je hierop antwoorden?

2 opmerkingen

  1. Wat leuk dat je ze ook ingevuld hebt! Ik had geen idee toen ik ze maakte dat zoveel mensen het ook zouden bloggen, leuk! :) al heb je wel andere vragen zie ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha deze vragen lijken de blogwereld plots over te nemen. Vind het echt heerlijkt om iedereen zijn verschillende antwoorden te lezen en alle bloggers die ik volg wat beter te leren kennen. Moest met sommige van je antwoorden echt enorm lachen. Leuk beantwoord!

    BeantwoordenVerwijderen

Gewoon Lydia. Theme by STS.