dinsdag 19 januari 2021

In de blogflow komen


Ondanks dat ik pas net ben begonnen met bloggen, ben ik nu al erg aan het struggelen met alles. Toen ik nog bezig was met de opstart en nog niet online was schoten de blogideeën als paddenstoelen uit de grond, maar sinds hij online staat wil dat niet echt meer lukken. Ik kom maar niet in de blogflow, als ik het zo mag noemen. Het is elke week toch weer een uitdaging waar ik over moet schrijven. Nu is het niet zo dat ik per se wekelijks iets online wil gooien, maar ik wil het toch een beetje bijhouden. Als ik niet meer wekelijks zou plaatsen gebeurt het helemaal niet meer, ben ik bang. Zo zonde, want ik beleef er zo'n plezier aan!

Nu moet ik ook eerlijk bekennen dat ik er niet altijd tijd voor heb. Ik werk dan niet mega veel, 32 uur, maar buiten die tijd heb ik niet altijd evenveel energie. Ik heb genoeg tijd nodig voor rust, ik heb een vriend, en daarnaast maak ik nog graag muziek. Dat laatste zitten ook heel wat uurtjes in, het muziek maken zelf en daarnaast nog de theorie leren. Ook moet ik mijn kamer natuurlijk een beetje schoonhouden en moet ik de administratie een beetje bijhouden. Kortom, het klinkt misschien niet als veel, maar ik hoef me zeker niet meer te vervelen. En dan is het lastig om een nieuwe hobby er ineens bij te combineren. Zelfs als het zo leuk is.

Ik vind het ook erg lastig om bezoekers naar mijn blog te trekken. Ik ben natuurlijk pas net begonnen en dat betekent: nog niet veel lezers. Nu vind ik statistieken niet heel belangrijk, maar ik kan niet ontkennen dat ik blij word van elke weergave en elke reactie. Daarnaast geeft het dan natuurlijk ook veel meer voldoening. Ik ben nog niet echt actief op social media met mijn blog, mijn persoonlijke Instagram wil ik liever niet koppelen aan mijn blog en het maken van een blog Instagram kost ook tijd, en daarbij, fotografietalent heb ik niet. Tussen alle andere social mediaplatformen zit ik nog te twijfelen en is de drempel toch te hoog om er mee te beginnen.

Misschien heb ik het toch een beetje onderschat, dat bloggen. Desalniettemin beleef ik er nog steeds enorm veel plezier aan om te schrijven en om dingen te delen. De opstart is gewoon erg stroef. En ik hoop dat het veel beter zal gaan als ik eenmaal in de flow kom.

Ik twijfel of ik dit moet delen, maar mocht je dit nu lezen dan weet je dat ik dat toch gedaan heb. Ik vind het ook wel fijn om wat persoonlijkere dingen op mijn blog te delen. Anderzijds ben ik dan toch bang dat mijn blog helemaal in het teken staat van mij, terwijl, komt dat dan weer niet arrogant over? Zo vol ben ik namelijk niet van mezelf, allesbehalve zelfs, maar misschien straal ik dat nu wel uit met mijn blog. Ik weet het niet, ik vind het allemaal maar lastig. Sorry. Maar, ik heb nog wel goed nieuws, ik heb wel wat (hopelijk) leuke ideetjes voor binnenkort!


1 opmerking

  1. Het leuke aan bloggen is natuurlijk dat ALLES kan 😊 Niets mis met een persoonlijke blog dan ook. Uiteindelijk is het de persoon aan de andere kant van het scherm die kiest om je tekst te lezen of niet. Dus arrogantie.. Niet van toepassing wat mij betreft! En komt de tekst dan eens niet, een blog van 3 regels is ook oké! Zolang je maar doet wat je graag doet, dat is het belangrijkste.

    Maar hey wat weet ik ervan, ik blog ook nog maar een half jaar 😄

    BeantwoordenVerwijderen

Gewoon Lydia. Theme by STS.