zaterdag 19 december 2020

Wat een rijkdom

Gisteren kwam er een pakketje van My Jewellery binnen, ik had geshopt voor een kerstoutfit. En die heb ik nu! Eén van de items heb ik gehouden voor 'gewoon', doordeweeks. Zwart met een gouden glitter, iets dat op een blauwe spijkerbroek volgens mij prima kan zonder dat je een speciale gelegenheid hebt. Die top wilde ik nu wel aan doen! Toch twijfelde ik en was ik bang dat het iets té was, en daarbij, dit wilde ik met oud & nieuw ook aan doen. Moet ik dan niet eerst wachten tot de jaarwisseling? Ik besloot om toch even te kijken of ik niet nog wat anders leuks had.

Dus dook ik in mijn kledingkast. Ik vind altijd dat ik te weinig kleding heb maar volgens mij mag ik niet zeuren. De kast hangt echt wel vol. Alleen vind ik een groot deel niet leuk genoeg. Maar toen ging ik daarover nadenken. Hoezo niet leuk genoeg? ''Kindjes in arme landen...'' Nee, serieus, eigenlijk mag ik helemaal niet klagen. Als ik iets leuks zie kan ik dat in principe kopen, want ik heb het breed genoeg. Natuurlijk is er een grens, maar even een bestelling plaatsen bij My Jewellery voor een compleet nieuwe kerstoutfit is voor mijn bankrekening geen probleem. En ik denk dat dat voor velen van jullie ook zo geldt. En hoewel ik de laatste tijd en vooral rondom Black Friday best wat heb geshopt, is het nog niet genoeg. Is het ooit wel genoeg? Ben ik ooit tevreden? Ik ben bang van niet. En misschien moet ik maar wat meer leren om tevreden te zijn met wat ik wel heb. Want ik heb het breed genoeg, ik hoef niet te klagen en ik heb genoeg spullen. Het hoeft niet altijd meer en beter en mooier. 

Er moet natuurlijk altijd ruimte te blijven om te dromen, dat doen we allemaal en dat is goed. Maar moeten we altijd maar kopen wat we willen hebben? Nee. Je moet nog iets hebben om over te dromen. En we moeten tevreden zijn met wat we hebben. Ik denk dat dit voor mij een goed voornemen is voor in het nieuwe jaar. Tevreden zijn met wat ik heb. Niet altijd meer en beter willen. Want we hebben het zo goed!

1 opmerking

  1. Je hebt absoluut gelijk. Het is echt belangrijk om stil te staan bij dingen die wij als vanzelfsprekend zien, waaronder inderdaad spullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Gewoon Lydia. Theme by STS.