zondag 27 december 2020

Mijn doelen voor 2021


Ik heb al weleens voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar, maar je voelt hem vast al aankomen, daar heb ik me natuurlijk niet gaan houden. Daarom heb ik voor komend jaar geen voornemens gemaakt maar doelen. Doelen zijn namelijk echt meetbaar. En het motiveert mij denk ik extra als ik het publiceer op mijn blog, dan moet ik me er wel aan houden. Het is een hele lijst dus laten we maar snel doorgaan naar de doelen!

1 maand geen onnodige spullen gaan kopen
Deze ene maand mag ik bijvoorbeeld geen kleding kopen, niets voor mijn kamer, geen gesnaai of andere leuke dingen. Persoonlijke verzorging is bijvoorbeeld echt een must, dus dat reken ik niet onder de categorie 'onnodig'. Twee jaar geleden kocht ik bijna niets maar sinds ik een baan heb word ik steeds makkelijker in het uitgeven van geld. Mooie uitdaging dus.

Muziekexamen A behalen
Dit is misschien erg voorbarig, maar misschien wel een mooi streven. Ik kan zelf niet eens goed zeggen hoe ver ik ben, ik ben al in mijn tweede muziekboek bezig en ben al een heel eind met de theorie, maar er is nog genoeg werk te verzetten. Ik ga er gewoon voor. Misschien helemaal niet realistisch maar dit is misschien wel de motivatie die ik nodig ga hebben het komende jaar.

In de zomer elke week een lange wandeling maken
Afgelopen zomer heb ik dit volgens mij drie keer gedaan, zonde, want ik vind het zo fijn! Nu in de winter wandel ik nauwelijks, omdat het zo snel donker is, maar zodra de dagen weer langer worden wil ik dit zeker weer oppakken. 


3 boeken lezen
Ik vind lezen heel fijn maar ik doe het nooit, ook al zo zonde. Komend jaar moet ik nu wel! 3 boeken is misschien erg weinig maar wel een goed begin. Misschien kan ik dit doel altijd nog ophogen halverwege het jaar. Maar ik moet wel realistisch blijven natuurlijk.

Elke week een blogartikel online zetten
Nu is wekelijks misschien wat weinig, maar ik ben al heel blij als het me gaat lukken om heel 2021 elke week een artikel online te zetten. Ik weet ook wel dat drie in de week voor mij gewoon te enthousiast is, ik zou wel willen en dat lukt nu misschien nog wel, maar ik vraag me af of ik dat blijf volhouden. Wekelijks vind ik een mooi streven. Wat vinden jullie eigenlijk een normale hoeveelheid?

Meer toegeven aan onverwachtse gebeurtenissen
Dit is meer een voornemen dan een doel omdat het niet te meten is, maar hij kon toch niet ontbreken. Ik kan heel slecht tegen onverwachtse gebeurtenissen en ben totaal niet flexibel. Toch wordt er in dit leven toch een bepaalde mate van flexibiliteit van de mens verwacht en hier moet ik mij toch aan leren aanpassen. Hier ben ik al een jaar mee bezig, met hulp, maar er is nog veel werk te verrichten. Daarbij was het afgelopen jaar natuurlijk 'saai', we konden weinig doen en dit was voor mij wel erg prettig. Ik ben wel benieuwd hoe het mij zal vergaan als we weer meer mogen en kunnen. Misschien deel ik over dit punt nog eens een blogartikel omdat het toch wel een groot ding in mijn leven is.
Iets breien
'Iets' is lekker vaag, maar goed. Ik ben toevallig net begonnen met het breien met het kussen en als ik die in 2021 kan afmaken vind ik dat ik dit doel al kan afstrepen. Ik heb al zo lang niet meer gebreid maar wat is het toch fijn! Voor de breifanaten onder ons: ik kan alleen de basissteek en dat vind ik wel prima. Lekker makkelijk.

65% van mijn inkomen sparen
Weer een financieel doel. Omdat ik dus makkelijker word met het uitgeven van geld moet ik maar doelen gaan stellen. Nagaan of ik iets ├ęcht nodig heb of dat ik het ook wel kan missen. Vanaf komend jaar moet ik ook mijn eigen zorgverzekering gaan betalen, anderzijds gaat mijn loon ook heel iets de lucht in omdat ik binnenkort een jaartje ouder word. Al met al weet ik dus nog niet precies wat er dan maandelijks vast binnenkomt en uitgaat maar 65% moet toch lukken.

Drie keer per week in de Bijbel lezen
Ik heb een periode geprobeerd om elke dag in de Bijbel te lezen maar hier ben ik na twee weken mee gestopt. Toch geen tijd. Omdat dagelijks niet altijd mogelijk is wil ik in ieder geval drie keer per week in de Bijbel gaan lezen. Ik ben christelijk opgevoed maar doe er nu zelf eigenlijk weinig mee, terwijl ik toch wel wil ontdekken wat het nou eigenlijk precies inhoud en wat het voor mij betekent. Nog meer christelijke mensen hier? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Dat waren mijn doelen voor komend jaar! Ik ben bang dat het toch te voorbarig is nu ik ze weer op een rijtje zet, maar we gaan het zien. Ik zal jullie het komende jaar op de hoogte houden van mijn doelen. Meteen een extra motivatie voor mij om er voor te gaan. Hebben jullie nog doelen voor komend jaar?


1 opmerking

  1. Leuke doelen!
    Ik blog alleen als ik er zelf zin in heb. Dus dat kan soms meerdere keren per week zijn, maar ook maar 2/3 keer per maand. Ik heb dan wel dingen die elke maand weer terug komen, zoals maandoverzichten en de question a day vragen... maar buiten dat is het heel wisselvallig :)

    BeantwoordenVerwijderen

Gewoon Lydia. Theme by STS.