woensdag 16 december 2020

Geluksmomentjes van deze week


Juist in deze tijd vind ik het extra belangrijk om stil te staan bij de fijne dingen in het leven. Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat afgelopen maandag weer een gekke dag was. Opeens een extra persconferentie, spanning, nieuwe maatregelen en we hebben nu een echte lockdown. Al vind ik 'm persoonlijk nog niet zo echt, aangezien sommige grote winkelketens open mogen blijven, maar goed. Ik dwaal af. Nu we nog meer aangewezen zijn op onszelf is het des te belangrijker om er wat van te maken en vooral, om positief te blijven. Om een beetje positiviteit de wereld in te sturen deel ik mijn geluksmomentjes van de afgelopen week. 

Heel klein uitstapje
Vorige week maandagavond ging ik, geheel tegen eigen principes in, met mijn zusje naar een groot tuincentrum. Ik zal er even bij zeggen dat dit één van mijn weinige uitstapjes was in het afgelopen jaar (gek hè, dat je je ineens moet verontschuldigen als je de deur uit bent geweest). Ik vond het erg fijn om weer even iets leuks te doen en ik genoot van de rust in het tuincentrum en van het kerstsfeertje. Ik kocht een aantal leuke dingetjes voor mijn kamer.

Domeinnaam gefixt
Ik zal maar niet zeggen hoeveel stress ik heb gehad nog voordat mijn blog online stond. Ik dacht het mezelf makkelijk te maken door een sjabloon voor mijn blog te kopen, maar nu waren er juist weer hele andere dingen die voor problemen zorgden. Ik snapte maar niet hoe ik mijn eigen domeinnaam in Blogger kon instellen en ik begreep ook al weinig van de Google uitleg. Lang leve alles zelf willen doen... Toen het na een aantal heen-en-weer mailtjes EINDELIJK gelukt was, was ik zo blij! 
Muziekles en muziekgroepje
Ik had woensdag een hele fijne muziekles, het ging prima, mijn docent gaf wat complimentjes en die doen mijn altijd goed natuurlijk. Ik was weer enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan met oefenen. Vrijdag ging ik naar het zogenoemde samenspeelgroepje, ik ben begin dit jaar pas begonnen met bugel spelen en nu zit ik in een klein muziekgroepje met meerdere beginners. Grotendeels jongere kinderen, maar gelukkig zitten er wel wat ouderen bij ter begeleiding. Dan valt het niet zo op dat ik zo oud ben. :) Vergeleken met de rest dan hè.

Jongerendienst van de kerk
Afgelopen zondag werd ik ook heel gelukkig toen ik samen met mijn vriend een jongerendienst van onze kerk aan het kijken was. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel trouw meer ben in het volgen van kerkdiensten, terwijl ik vroeger (of nou ja, voor corona dan hè) elke zondag naar de kerk ging (of moest eigenlijk). Nu alles online is vind ik er niet echt meer wat van. Zit je dan, in je uppie voor je scherm een dienst te volgen. Maar zondag keek ik eens samen met mijn vriend en het was nog een jongerendienst ook. Dat vond ik heel fijn!

Terwijl ik dit typ voel ik me ook intens gelukkig. Ik heb na lange tijd weer een hele dag gewerkt (ik werk normaal gesproken vijf ochtenden van 7 tot 13 uur) en ik voelde bij thuiskomst nog energie om te schrijven, om blogs te lezen en om gewoon achter mijn bureau te zitten, in plaats van dat ik rechtstreeks met laptop en al in bed kon. Misschien komt dat ook door het feit dat ik mijn kerstpakket vandaag kreeg, dat is natuurlijk ook altijd fijn.

Wat waren jullie geluksmomentjes?

1 opmerking

Gewoon Lydia. Theme by STS.